Predajňa Pneumatiky.sk

Viac informácií

Novinka: Michelin Alpin A5

Horúcou novinkou pre nadchádzajúcu zimnú sezónu 2014/2015 je zimná pneumatika Michelin Alpin A5 od francúzskeho pneu koncernu Michelin, o ktorej odborníci tvrdia, že sa mimoriadne vydarila. Pri jej výrobe boli po prvý krát v revolučnej zmesi, ktorej základ tvorí overená zmes Helio Compound, použité takzvané elastoméry, zaručujúce homogenitu zmesi aj pri vyššom obsahu siliky. Práve vyšším obsahom siliky dosahuje nová Michelin Alpin A5 výrazne lepšie jazdné vlastnosti na mokrej a studenej vozovke ako jej predchodca Alpin A4.

Pre porovnanie týchto dvoch zimných pneumatík uvádzame niekoľko základných rozdielov: Určite najdôležitejším bezpečnostným faktorom je brzdná dráha. Tá je pri novej Alpin A5 kratšia na všetkých typoch povrchov ako u jej predchodcu Alpin A4. Brzdná dráha na suchej vozovke je kratšia o 3%, na snehu o 4% a na mokrej vozovke až o 5%. Namerané hodnoty akcelerácie na zľadovateľom povrchu dosahuje Alpin A5 lepšie až o 7% oproti svojmu predchodcovi. Inak to nie je ani pri priečnom aquaplaningu, kde dosiahla vyššiu odolnosť až o 8%.

Smerový dezén novej Michelin Alpin A5 má o 12% viac dezénových blokov, o 16% viac lamiel a o 17% viac prerezaných drážok ako jej predchodca Alpin A4. Vďaka týmto zásadným zmenám v jeho štruktúre, dosahuje pneumatika skvelé záberové schopnosti.

Zimné pneumatiky Michelin Alpin A5 ponúkame v nasledovných rozmeroch: