Predajňa Pneumatiky.sk

Viac informácií

Horúca novinka tohtoročnej zimy – GoodYear UltraGrip 9

GoodYear UltraGrip 9

Dlhodobo najväčší výrobca pneumatík na svete, spoločnosť GoodYear, pripravila pre nastávajúcu zimnú sezónu dlhoočakávanú horúcu novinku Goodyear UltraGrip 9. Táto skvelá pneumatika, ako ukazujú prvé výsledky neoficiálnych testov, kde pri jazde na snehu dopadla lepšie ako minuloročný víťaz zimných testov Continental TS 850, bude postupne nahrádzať obľúbený model Goodyear UltraGrip 8.

Konštruktéri GoodYear sa pri vývoji zamerali hlavne na zlepšenie niektorých parametrov, ktoré by ich posunuli o krok vpred oproti konkurencii. Podarilo sa im zlepšiť správanie sa pneumatiky na mokrej vozovke a na ľade a zvýšiť jej životnosť. Najväčšie úspechy pneumatika dosiahla v skrátení brzdnej dráhy na snehu, ktorou sa dostala na hodnotu o 4% nižšiu ako najbližšia konkurencia.

Tieto skvelé výsledky dosiahli konštruktéri inováciou zmesy dezénu, ktorá po pridaní špeciálnych živíc a rastlinných olejov zlepšila hlavne priľnavosť dezénu v zimných podmienkach a znížila valivý odpor pneumatiky, čím sa jazda s novým dezénom UltraGrip 9 stáva ekonomickejšou.

Behúne GoodYear UltraGrip 9

Zaujímavosťou je, že sa táto novinka v závislosti od rozmeru vyrába pod jedným názvom dezénu UltraGrip 9 v dvoch dizajnoch behúňa, a to so stredovou drážkou a bez nej. Behúň so stredovou drážkou navrhli konštruktéri pre rýchlejšie vozidlá jazdiace počas zimných mesiacov prevažne na asfaltovom nezasneženom povrchu. Behúň bez stredovej drážky je určený pre vodičov jazdiacich asfalt na snehu a ľade.

Zoznam rozmerov pneumatík UltraGrip 9 vyrábaných s jednotlivými behúňmi