Predajňa Pneumatiky.sk

Viac informácií

Novinka Continental TS 850 P, Continental TS 850 P SUV

Nemecký výrobca Continental si pre nastávajúcu zimnú sezónu 2014/2015 pripravil pre všetkých majiteľov strednej a luxusnej triedy osobných a SUV vozidiel skutočný šperk. Nová zimná pneumatika Continental TS 850 P a Continental TS 850 P SUV si toto prirovnanie určite zaslúži. Už prvé neoficiálne testy dokazujú, že oproti svojmu predchodcovi TS 830 P zlepšila svoje jazdné vlastnosti prakticky vo všetkých parametroch.

Riadenie a trakcia na snehu

Zlepšené riadenie a vyššiu trakciu na snehu dosiahli dosiahli konštruktéri tejto skvelej pneumatiky vďaka inovovanému dezénu S-Grip s technológiou PrecisionPlus. Orientácia lamiel a blokov dezénu je zameraná na zachytenie bočných síl, čím sa výrazne zlepšila presnosť riadenia. Vysoký počet blokov a lamiel v pozdĺžnom smere zlepšuje trakciu a skracuje brzdnú dráhu pneumatiky na snehu.

Riadenie na suchu

Zimná pneumatika Continental TS 850 P má výrazne zlepšenú ovladateľnosť aj na suchom povrchu, ktorá bola dosiahnutá bočnou tuhosťou a smerovou stabilitou pneumatiky. Bočná tuhosť dezénu bola dosiahnutá vzájomnou podporov premenlivých amlitúd lamiel závisiacich na hĺbke dezénu vonkajčích ramenných blokov. Smerovú stabilitu dosiahli konštruktéri TS 850 P úzkymi drážkami medzi šikmými blokmi dezénu, čo pomáha pneumatike pri zatáčaní a zmenšením dĺžky bočnice, čím dosiahli kratšiu deformačnú zónu a rýchli prenos bočných síl.

Brzdenie na suchej a mokrej vozovke

Podstatné skrátenie brzdnej dráhy na suchom a mokrom povrchu bolo dosiahnuté užšími drážkami medzi jednotlivými blokmi v stredovej časti dezénu a vysokou tuhosťou dezénu s vysokým počtom hrán a lamiel. Pri použití tejto technológie priečne hrany fungujú na princípe "stieračového efektu" a ľahko prenikajú vodným filtrom.

Zimné pneumatiky Continental TS 850 P (SUV) ponúkame v nasledovných rozmeroch: